

Sports Car Club of British Columbia Presents

"A Lap Ahead"

April 13 - 14, 2013

This event is sanctioned by CACC and affiliated with ASN Canada FIA INC.

It is a championship points race conducted under the 2013 CACC regulations and is organized by the

Sports Car Club of British Columbia at the Mission Raceway Park Road Course in Mission, BC.

Each regional group will have a points race on each of Saturday and Sunday.

All Race Entries MUST be completed in MotorSportReg.com. NO manual or paper entries will be accepted, and will be considered late entries.

Entries Close: April 7th, 2013

Entry Fee	es 2013	
CACC	\$265.00	CDN/USD
Additional Entry	\$125.00	CDN/USD
CACC –One Day Entry	\$175.00	CDN/USD
CACC- One Day Add'l Entry	\$85.00	CDN/USD
CACC Lapping (Saturday Only)	\$160.00	CDN/USD
CACC Vintage (Sunday Only)	\$185.00	CDN/USD
CACC Time Attack (Sunday Only)	\$175.00	CDN/USD
CACC Novice (Saturday Only)	\$165.00	CDN/USD
Pit Passes (5 free with entry)	\$5.00	CDN/USD
Late Entry	\$60.00	CDN/USD

ALL PRICES INCLUDE 5% GST Please pay online or make cheques payable to SCCBC

Transponders: Weekend rental at track \$60.00 CDN/US for 2 days or \$35.00 CDN/US for 1 day **Friday Practice:** There is a scheduled practice, please register at <u>SCCBC.MotorSportReg.com</u>

Notes:

- -Vehicles in timed sessions must have an operational AMB TranX260 or MYLAPS Car Classic, Flex or Direct Power transponder.
- -Open to vehicles eligible under current ASN Canada FIA, CACC, SCCA, or ICSCC regulations.
- -Insurance shall be as per ASN Canada FIA and CACC regulations.
- -Vintage, Time Attack, and Lapping entrants must comply with the current CACC Discipline Regulations.

Paved Paddock Spaces: Paddock reservations are made with your registration on MotorsportReg.com. Please indicate your 1st, 2nd and 3rd choices. They will be assigned in the order the entries are received. If your entry is late or you do not indicate your choices, your pit assignment will be determined at registration from any remaining. The back row will be allocated to pre-approved trailers first.

Registration Enquiries: SCCBC Registrar, Marc Ramsay, Phone: (604) 816-6272 (No calls after 8pm), Email: registrar@sccbc.net,

Registration Hours: Friday 5:30pm - 7:30pm (Tech to 7:30pm)

Saturday 7:00am - 11:00am Sunday 7:00am - 10:00am

Notes: 1) There are recycling containers for waste fluids in the tech area and garbage bin along the back road of the paddock. Please do your part to clean up.

2) Consumption of Alcoholic Beverages is **NOT PERMITTED** during an event.

3) Weekend schedule will be available at Registration.

This Event will have the 7 groups as follows			
Closed wheel 1: IP1, IP2, IPE, GT1, GT2, GT3, GTU, B-Spec	Novice Closed Wheel (Saturday Only)		
Closed wheel 2: GTL, GTM, GTO, IP3, SM, PRO3	CACC Lapping (Saturday Only)		
Open Wheel: FF, FV, FL, S2000, ASR, BSR, NOW	Vintage (Sunday Only)		
	Time Attack (Sunday Only)		

SCCBC Race Chairs: Irene Chambers and Dave Nex *This announcement forms part of the Supplementary Regulations*



Sports Car Club of British Columbia Presents "A Lap Ahead"

April 13 - 14, 2013

FRIDAY: SATURDAY:

Registration & Tech from 5:30PM to 7:30PM. Main Gate Closed at 10:30PM !PLEASE DO NOT BLOCK PAVED LANES WHILE LOADING TRAILERS!

7:00	Mair	n Gate Open	s – Reg	istration & Tech Opens		
8:00	-	8:30		Mandatory Novice Track Walk	Meet @ PreGrid	
8:30	-	8:45		Novice Drivers Meeting	Meet @ Pit 1	
8:30	Mandatory Drivers Meeting at Pre-Grid					
9:00	-	9:15		Closed Wheel 1	Practice	15 min
9:20	Mandatory CACC Lapping Cars Meeting at Pit 51					
9:20	-	9:35		Open Wheel & N O/W	Practice	15 min
9:45	-	10:00		Closed Wheel 2	Practice	15 min
10:05	-	10:25		Novice Closed Wheel	Practice	20 min
10:35	-	10:55		CACC Lapping #1	Lapping	20 min
11:00	Reg	istration Clo	sed			
11:00	-	11:15		Closed Wheel 1 Race 1	Qualifying	15 min
11:20	-	11:35		Open Wheel & N O/W Race 1	Qualifying	15 min
11:45	-	12:05		Novice Closed Wheel	Practice	20 min
12:05	-	1:20		Lunch		
1:20	-	1:35		Closed Wheel 2 Race 1	Qualifying	15 min
1:40	-	2:00		CACC Lapping #2	Lapping	20 min
2:05	-	2:25		Novice Closed Wheel	Race	20 min
2:35	-	2:55		Closed Wheel 1 Race 1	Race	20 min
3:00		3:20		Open Wheel & N O/W Race 1	Race	20 min
3:25	-	3:45		Closed Wheel 2 Race 1	Race	20 min
3:55	-	4:15		CACC Lapping #3	Lapping	20 min
10:30PM	MAI	N GATE CLO	OSED - (OPENS AT 7:00AM		

SUNDAY:

7:00	Mair	Gate Open	s – Registration and Tech Opens		
8:30			ers Meeting at Pre-Grid		
9:00	-	9:15	Closed Wheel 1	Practice	15 min
9:20	Man	datory Time	Attack Drivers Meeting at Pit 45		
9:20	-	9:35	Open Wheel	Practice	15 min
9:40	-	9:55	Closed Wheel 2	Practice	15 min
10:00	Regi	stration Clo	sed		
10:05	-	10:20	Time Attack	Practice	15 min
10:30	-	10:45	Vintage	Practice	15 min
10:50		11:05	Closed Wheel 1 Race 2	Qualifying	15 min
11:10	-	11:25	Open Wheel Race 2	Qualifying	15 min
11:35	-	11:50	Vintage	Qualifying	15 min
11:55	-	12:10	Closed Wheel 2 Race 2	Qualifying	15 min
12:10	-	1:30	Lunch		
1:30		1:45	Time Attack	Practice	15 min
1:50	-	2:10	Vintage Race 1	Race	20 min
2:15	-	2:35	Closed Wheel 1 Race 2	Race	20 min
2:45	-	3:05	Open Wheel Race 2	Race	20 min
3:10	-	3:30	Closed Wheel 2 Race 2	Race	20 min
3:35	-	3:55	Vintage Race 2	Race	20 min
4:05		4:25	Time Attack	Time Attack	20 min
4:25	End	Of The Day	 Thank You for Racing at Mission 	n Raceway Park Road	Course

ALL TIMES SUBJECT TO CHANGE AT ORGANIZER'S DISCRETION

This Event will have the 7 groups as follows		
Closed wheel 1: IP1, IP2, IPE, GT1, GT2, GT3, GTU, B-Spec	Novice Closed Wheel (Saturday Only)	
Closed wheel 2: GTL, GTM, GTO, IP3, SM, PRO3	CACC Lapping (Saturday Only)	
Open Wheel: FF, FV, FL, S2000, ASR, BSR, NOW	Vintage (Sunday Only)	
	Time Attack (Sunday Only)	





WEEKEND TRACK TIME! NEW SCCBC LAPPING SESSIONS

CACC Lapping Sessions @ Mission Road Course
Are you looking for prime track time on the weekend?
SCCBC & CACC invite you to join us for lapping sessions this season.

As part of our commitment to growing grassroots motorsports, SCCBC & CACC are inviting experienced lapping drivers to participate in lapping sessions during select SCCBC events.

If you have at least 3 days of previous lapping experience then you may qualify to be part of this exclusive group. All sessions conducted under the 2013 CACC Lapping Regulations & 2013 SCCBC Supplementary Regulations for lapping.

First event is April 13, 2013. See you there!





1 Hour of Track Time – Just \$160
••••••
Only 22 Spots Available Per Day!
Be Part of an
Exciting Motorsports Event
••••••
Improve Your Driving Skills
•••••••
Register Easily Using
MotorsportReg.com

FOR MORE INFO
VISIT
www.sccbc.net
OR EMAIL
lapping@sccbc.net

SCCBC 2013 Lapping Supplementary Regulations for CACC

Your application/entry to the event constitutes acceptance of these Supplementary Regulations. The SCCBC Race Event Announcement and Schedule form part of these Supplementary Regulations. Infractions may result in exclusion at the discretion of the Steward.

- 1. All events are to be held on the 2.1 km Mission Raceway Park Road Course in a counter clockwise direction.
- 2. All entrants must sign the official ASN waiver and wear the assigned wristband.
- 3. Attendance of each driver at the Drivers Meeting is MANDATORY. Failure to answer roll call will result in immediate exclusion.
- 4. Passengers are not permitted.
- 5. Open-wheel vehicles are not permitted.
- 6. Convertible vehicles are not permitted.
- 7. Drivers are strongly encouraged to wear safety equipment as outlined in the 2013 CACC General Competition Regulations Appendix III.
- 8. Entrants must have successfully completed 3 lapping events, or hold a current CACC competition license. Entrants without a CACC license, must be members of a CACC club, and must provide the SCCBC Lapping Registrar CONFIRMATION OF PARTICIPATION from the organizing club(s) or other CACC recognized organizer.
- 9. Passing is only permitted on the front straightaway and must be initiated and completed within the designated passing zone.
- 10. NO ONE UNDER THE AGE OF 16 is permitted in hot areas.
- 11. Registration, Driver Services and the Official Notice Board are located in the SCCBC Clubhouse near Pregrid.
- 12. **NO SMOKING** allowed in Hot Pits, Pregrid or any Mission Raceway Park Building.
- 13. No testing on any facility roadway. Lapping cars are permitted in the east parking area only for the purpose of loading or paddock overflow.
- 14. Prior to 10 minutes before the 1st scheduled session each day, engines may only be idled to warm, or to report to tech and return to their paddock space.
- 15. All cars must report to pre-grid before entering or re-entering the track from the paddock.
- 16. Hot Pit speed limit is fifty (50) kilometers per hour (30 mph). Hot Pit Lane ends at the Starters Tower.
- 17. Support vehicles must be parked within the confines of assigned Paddock space areas. NO PARKING ON NORTH SIDE OF READ ACCESS ROAD THIS IS A FIRE LANE.
- 18. No skateboards, scooters, or roller blades in the paddock. NO ONE UNDER 16 IS ALLOWED TO OPERATE A MOTORIZED VEHICLE.
- 19. Both front paved lanes in the Paddock area run EASTBOUND from 10 minutes before the 1st scheduled session. Rear lane is two way. Speed Limit: **SLOW**
- 20. **DO NOT USE THE PADDOCK LANES TO LOAD** until cars from the last session of the day have returned to their paddock spaces.
- 21. Fueling is permitted in the paddock only.
- 22. Report all hazardous waste spills to the Paddock Marshall. Anyone dumping oil will be **FINED** and **BANNED**. Drivers will be assessed a cost of \$50 per bag for any grease sweep required for fluid leaks or spills anywhere in the facility.
- 23. Damage to track, grounds, buildings or equipment, regardless of cause, will be charged to the driver responsible. Damage to paved areas may result in fines. Protect the asphalt from damage by jacks, jack stands, poles, etc.
- 24. Do not plug into any facility power outlet without the written permission of the SCCBC President.
- 25. No generators may exceed 80 decibels (db) from 7:00 AM to 11:00 PM. No generators from 11:00 PM to 7:00 AM
- 26. No open fires anywhere.
- 27. Overnight camping at the track Sunday night with permission only, please contact the SCCBC President.
- 28. Lapping cars may not exceed 95 decibels (db) measured at 50ft. from the racing surface. Cars exceeding the db limit will be meatballed and must affect a repair prior to reentering the track.
- 29. All pets must be under control and on a reasonable length leash while on site.
- 30. Upon exiting the Hot Pit, stay in the dedicated pit-out lane to turn 1.
- 31. All participants and their vehicles must vacate the premises by 7PM on the final day of each event.
- 32. Lapping cars failing to negotiate Turn 1 that do not pass the Commitment Line may re-enter safely at Turn 1. Lapping cars past the Commitment Line must re-enter safely at Turn 3.
- 33. Lapping cars using the run-off road in turn 4 must come to a stop prior to Turn Station 6 and wait for direction from a Turn Marshall prior to re-entering the track.
- 34. Lapping cars exiting the racing surface in 7A or 7B must re-enter the track only when safe to do so.
- 35. Lapping cars intending to exit the track via the pit entrance must give a hand signal and enter the pit lane at the beginning of the pit entrance line in Turn 9 and stay four wheels to the right of the line for its entire length. Vehicles not exiting the track must not place four wheels to the right of the pit entrance line in Turn 9.
- 36. There is no access to the PA stand except for authorized observers and event personnel.
- 37. The SCCBC reserves the right to, at their discretion, refuse entry and/or access and/or remove participants from the Mission Raceway Park.